Virágéknál
2018. május 11. írta: Kiszel Sári

Virágéknál

A Virágéknál márka alkotója sűrű elfoglaltságai ellenére rendelkezésünkre állt, hogy írásban válaszoljon néhány, számunka érdekes kérdésre. A cikkből kiderül, hogyan alakult ki a hobbitevékenységből egy komplett márka és miért éppen az őszinteség és a tabuk felrúgása, amit legfőbb elvként fogalmazott meg Pap Virág, a márka designere. 

virageknal2.jpg

Hogyan indult el a pályafutásod?

Lassan 3 éve kezdtem a dolgot, saját magamnak és a barátaimnak készítettem illusztrációkat vászontáskákra, így indult az egész.

Rendelkezel-e valamilyen kreatív alkotói szakképesítéssel?

A BME vizuális kommunikáció szakirányán végeztem, az egy kis segítség, de más szakmába vágó képesítésem nincs.

Mióta dolgozol kreatív munkaterületen?

Rögtön az egyetem után reklámügynökségnél helyezkedtem el, de ott nem kreatív munkám volt. Mióta a saját brandem csinálom azóta dolgozok kreatív munkaterületen.

Van-e valamilyen konkrét elv, amit követsz a munkád során?

Az őszinteség, a termékek üzenetei kapcsán. Csak olyan dolgot rajzolok, fogalmazok meg amivel teljes mértékben azonosulni tudok.

Nyilvánvaló, hogy közvetít üzeneteket a márkád. Hogyan fogalmaznád meg, mi a célod az alkotással?

Szeretném ha megmaradna az őszintesége, az viszont azzal jár, hogy ha nem érzem, hogy új ötletem van, akkor nem erőltetem. Így igazán terjeszkedni sem kiszámítható, tehát szeretném ha megmaradna ez szerelem gyereknek és nem változna át muszáj munkává.

Milyen lehetőségeid vannak a célod megvalósítására? Hogy érzed, van-e, ami a munkádat kifejezetten segíti, vagy éppen gátolja?

Nagyon nehéz kezdőként a mostani adózási rendszernek megfelelően szabályszerűen munkát végezni ez eléggé gátló tényező.

Mi a motivációd, koncepciód? Változott-e mindez az évek során?

Motivációm, hogy minél egyszerűbben és egyértelműbben tudjam átadni a bennem megfogalmazódó üzeneteket. Ez nem változott és remélem, hogy ez az „önző” koncepció marad is.

Mi alapján szoktál tervezni? 

A nemiség kérdései nagyon foglalkoztatnak. A nőiség, a szexuális identitás. A tabuk.

virageknal.jpg

Milyen lehetőségek vannak a potenciális vásárlók számára? Milyen platformokon árusítod a termékeidet?

Online boltban, az ETSY.com-on. Valamint kis budapesti ruhaboltok/design boltok is árulják a termékeimet, így a helyiek könnyebben elérik, viszont a külföldiek szívesebben adnak pénzt ilyen kiegészítőkre, mint amiket én csinálok.

Hogyan határoznád meg a célközönségedet?

Önmaguk megismerését fontosnak tartó emberek.

Hogyan kell elképzelni az alkotást? Egyedül csinálod vagy csapatban?

Mindent egyedül csinálok, tervezést, gyártást, eladást, online kommunikációt, sokszor a fotózást is. Ha valamiben segítségre van szükségem, akkor a barátaim segítségét kérem.

Van külön műhelyed, ahol alkotsz?

Volt külön műhelyem, de sajnos most nincs elég pénzem kifizetni, így visszatértem az itthoni alkotásra. Nehéz ebben, hogy leválasszam a munkát a többi itthon elvégzendő feladatról, az időt megfelelően osszam be és ne csússzon ki a kezem közül a munka.

Milyen folyamaton megy át egy darab a gondolati fogantatástól az árusításig?

Hát én nem vagyok az előre eltervezős alkat. Leülök és ami jön azt csinálom, már ha jön J  főleg ha új termékről van szó, az utángyártás persze más tészta. Mostanában például ruhákat festek, beszerzem a használt ruhát ami tetszik a másik vállalkozásból ahol dolgozom, aztán leülök és skiccelés nélkül megfestem a ruhákat általában egyszerre, szünet nélkül. Ezután egy pár napig nézegetem még, hogy mivel egészíteném ki, mit változtatnék rajta. Majd felrakom az internetre, és vagy elviszem boltba vagy online shop-on keresztül eladom.

Milyen lehetőségeid vannak ismertséget szerezni?

Sok kollaborációra kérnek fel, facebookos és instagramos játékokon keresztül sok követőm érkezik. És sok megjelenés is volt a márkáról az elmúlt másfél évben, ez nagy szerencse.

Designerek, tervezők között milyennek érzed a viszonyokat? Van-e kapcsolattartás köztetek?

Igen, leginkább azokkal az emberekkel, akikkel hasonló témákban alkotunk, vagy hasonló háttérrel rendelkezünk (pl. más sem tanulta amit csinál), tehát a hasonszőrűség sokat számít.

Fotók forrásai: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dizi.blog.hu/api/trackback/id/tr8013908544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása